Je kan zeker stellen dat deze blogpost wat gerijpt heeft. Komende zomer zal het immers 4 jaar geleden zijn dat wij samen met de buurman één van onze coolste feestjes ooit organiseerden. Lang nadenken voor een thema hoefden wij niet te doen. Als je weet dat wij in één van marginale driehoeken van ons land wonen en het huis van de buurman op dat moment een echte bouwwerf was, was de marginale invalshoek snel gekozen. Het feestje dat volgde was er boenk op. Zo boenk op dat wij besloten om het bij één editie te houden en wij het een plicht vonden om al onze ervaringen met jullie te delen….

DSCN0040

Zoek een leuk marginaal beeld en maak een Facebookevenement aan. Hou de genodigden regelmatig om de hoogte maar scherm alles netjes af. Je kan op deze manier makkelijk en snel vrienden bereiken en hen updates sturen. Bijkomend voordeel is dat je alles netjes privé en afgeschermd kan houden. Gezien de thematiek werd op voorhand afgesproken niemand te “taggen” en geen herkenbare gezichten te publiceren.

DSCN0029

Zoek een marginale lokatie. Vier jaar geleden konden wij profiteren van de zware verbouwingen van onze buurman en hadden wij echt een droomlocatie. Deuren en muren waren er op dat ogenblik niet, ook de tuin lag er wat belabberd bij.. Voor aangepaste decoratie gingen wij shoppen bij Zeeman ( ideaal voor mega-onderbroeken) en ook in ‘den Action’ vonden wij veel leuks.

P1030799

Dresscode? Als als het maar marginaal is. Ja. In de buurt van Aalst is een verkleedpartijtje nooit ver weg. Geloof het of niet maar na 4 jaar geniet ik nog bij het zien van de (niet voor publicatie) foto’s. Hierbij alvast een greep uit het aanbod : een hoogzwangere griet met hangborsten, een personage uit De Helaasheid der Dingen, Amy Winehouse, ’n Gentse beachboy (een Jimmy B look-a-like) om dan nog maar te zwijgen van mijn versie van Ma Flodder (inclusief fles Whisky).

IMG_1128

Koop de Cara-pils op en voorzie marginale kost. In de plaatselijke supermarkt kocht ik 4 kartons Cara-pils. Een deel werd de avond zelf aangeboden, het andere deel werd leeggemaakt en gebruikt als drinkbeker en of vaas. Voor de catering deed ik voor één keer geen moeite. Ik kocht troep die ik anders nooit koop en serveerde die avond gefrituurde kippenbouten, chips en rookworst.

P1030832

Doe zoals de echte marginalen, laat de anderen opdraaien voor de kosten. Vraag aan de genodigden hun drank mee te brengen en voorzien een  natuurlijke buitenkoelkast. Vul lege PMD-flessen met water en vries ze in. Vul net voor jouw feest een zwembadje of het grote ton met water en koel ze verder af met de ingevroren plastiek flessen. Deze buitenkoelkast is de ideale ‘koelhouder’ van jouw grote en kleine flessen.

DSCN0030