Er zijn zo van die zaken die je moet bezocht hebben. In de Patattenzak behoort beslist tot deze categorie! Meer dan 30 jaar geleden begon Jean-Pierre Bate alias Pee Klak zijn restaurant. Hij ging de Brusselaars eens leren wat spaghetti was en bedacht een geweldig recept. Wat er van kruiden in de spaghetti zit, is tot op de dag van vandaag geheim.

IMG_5398

Minder geheim is de locatie in een doorsneestraat in Strombeek-Bever. Meestal verklapt de rij wachtenden dat je er bent. Reserveren kan niet en daarom moet je gewoon je beurt afwachten. ‘Ga op tijd, liefst om 18 uur dan ben je bij de eersten en hoef je niet lang aan te schuiven’ kreeg ik als gouden tip mee. Wij waren inderdaad bij de eersten en werden snel bediend. En de spaghetti? Dit is inderdaad fantastisch. Of het nu de allerbeste is, laat ik liever- sorry Brusselaars – in het midden. Die andere geweldige spaghettizaak in Gent komt qua smaak zeker in de buurt.

Wat ik tot slot nog extra pluspunt vond, is hun no -nonsense aanpak. Eten doen je aan simpele tafeltjes in een interieur dat in 30 jaar gelukkig geen opfrissing kreeg. De garçons zijn kordaat maar vriendelijk. Kortom Pee Klak heeft weinig franjes en goeie spaghetti!

In de Patattenzak Oude Mechelsestraat 48, 1853 Strombeek-Bever, 02 267 52 52