Een nieuwe naam is één, een vernieuwde aanpak is twee. Tafelklap wil meer zijn dan een foodblog en jullie letterlijk de klap van de tafel vertellen. Zoals ik het tegen mijn vriendinnen zou zeggen, zo wil ik het ook op Tafelklap doen. Noem het een ode aan het goeie leven of een eerbetoon aan alles wat ik geweldig authentiek vind.

Om er toch wat structuur in te brengen heb ik 4 rubrieken in het leven geroepen.

“Goesting in” wordt de rubriek om al mijn goestingskes in onder te brengen. Een recept kan maar is niet langer de focus bij Tafelklap. Ik vind het veel leuker om het verhaal van een gerecht of een product te brengen. Ook de maker, de ambachtsman zal in deze rubriek vaak ‘in the spotlights’ staan.

“Benen onder tafel” wordt dan weer de verzamelplaats voor alle leuke eet – en drinkadresjes. Wie mij een beetje kent, weet dat het niet altijd gastronomische hoogstandjes hoeven te zijn. Geef mij maar een authentieke plek waar er nog met simpele ingrediënten eerlijke kost gemaakt wordt. In deze categorie krijg je vooral beleving en veel goesting om er zelf langs te gaan.

“Op zwier” kan je ook de “als ’t gat maar waggelt”- rubriek noemen. Verhalen over authentieke plekjes in binnen- en buitenland met of zonder culinaire knipoog krijgen hier een vaste stek. Niet dat ik een wereldreiziger ben maar ik vind het gewoon leuk om jullie te trakteren op een authentiek reisverslag.

In “Ooh zo schoon” laat ik tot slot ruimte voor alles wat ik mooi, schattig, geweldig, bangelijk, keicool,….kortom voor alles wat het leven mooier maakt. Ik denk spontaan aan een gastrol voor onze ezels, een sfeerverslag van mijn tuinprojecten maar ook een schattig servies of een geweldig boek kan hier zijn plaats vinden.

Ik wens jullie alvast veel leesplezier! Heb je zelf iets leuks te delen dat zou thuishoren in één van deze rubrieken. Laat het mij zeker weten!

Greetz

Anniek

(foto uit de collectie van Unsplash)