En dan een passende naam vinden! Ik startte met een kleine rondvraag waarbij ik het concept kort schetste en mijn vrienden een naam liet bedenken. De inzendingen waren verrassend van ‘Tussen pot en pint’ over ‘Ohtenthiek’ tot ‘Vrouwtje Eetlepel’. Uiteindelijk vond ik zelf de naam tussen mijn vele krabbels en vooral na een gouden tip van vriendin Jo. ‘De tafel is de plek in huis waar wij alles doen’ : eten, drinken, vertellen, decoreren, filosoferen…waarom doe je daar niets mee, vertelde ze er nog bij.

tafel

Vermits “uitleggen en mannekes tekenen” één van mijn sterke punten zijn, maakte ik de link met klappen (het mooi Vlaamse woord voor uitleggen) en ‘Tafelklap’ was geboren. Maak nu geen associatie met achterklap want dat wil ik vooral niet doen. Geen gezaag, geroddel of geklaag maar leuke boodschappen die het leven mooier maken, daar draait Tafelklap om.

Pro’s hebben een tagline
Een vruchtbare rit. Zo noem ik onze rit tussen Den Haag en Antwerpen. Toen wij na een heerlijk palingdagje in Restaurant ’t Nonnetje naar huis terugreden, hield ik samen met mijn blogvriendinnetjes Manon en Caroline een creatieve brainstorm. Heerlijk was hoe de slagzinnen letterlijk rond mijn oren vlogen. Het was heel moeilijk kiezen uit de toch wel creatieve inzendingen. Uiteindelijk werd het één van de spreuken die ook bij mijn liefste buurvrouw de keuken siert : “Kom binnen en zet u”

Mélanie maakt het mooi
Wat je zegt is belangrijk, hoe je het zegt is dat ook. Een mooi en sprekend logo vond ik daarom heel belangrijk. Bij wie kon ik beter aankloppen dan bij Mélanie. Onze blogs brachten ons jaren geleden samen en resulteerde in een leuke vriendschap. Niet dat wij elkaars deur plat lopen. Nee, zo nu en dan plannen wij een etentje samen en genieten van lekker eten en ’n goeie klap.

Mélanie is wie je noemt een creatieve duizendpoot. Naast communicatie is grafisch ontwerp echt haar ding. Eerst liet ze mij uitgebreid mijn huiswerk maken. Er werd uitgebreid ‘gepind’ en nagedacht over wat ik met Tafelklap wou gaan doen. Een paar weken later – zelden zo op hete kolen gezeten – spraken wij af in een leuke koffiebar. Als een echte pro had ze een ppt voorbereid : leuke sfeerbeelden en kernwoorden vertaalde ze in een aantal logo’s. Ik koos uiteindelijk voor optie 2 en ben achteraf gezien ferm content.

(Foto uit de mooie collectie van Unsplash)