Mensen vragen mij vaak wat ik nu om den brode doe. Wel, het heeft lang geduurd eer ik daar een simpel antwoord op kon geven. Hoe zeg je immers in een paar woorden wat ‘een maker van smakelijke communicatie’ is. Als je wil, kan ik er uren over vertellen maar dat ga ik je besparen!  Ik help ondernemers om op een smakelijke manier hun verhaal te vertellen. Van het schrijven van teksten en recepten, het uitwerken van culinaire concepten en tot het geven van creatief advies… ik zorg dat er geweldige ‘Tafelklap’ ontstaat!

Sappig zoals communicatie hoort te zijn

Mijn recept is heel eenvoudig. Ik ben – om het met een culinaire term te zeggen- de ruban tussen een eindeloze passie voor lekker eten en een jarenlange ervaring in food en communicatie. Om mijn professioneel recept helemaal af te maken, doe ik er altijd een dikke laag enthousiasme en een overvloed aan frisse ideeën bovenop. Je mag smakelijke communicatie gerust heel breed zien . Zo schrijf ik letterlijk grote en kleine teksten voor gedrukte en online media en ontwikkel ik originele recepten die perfect bij een artisanaal merk of authentiek product passen. Ik breng graag mensen samen en wil mij daarom  op termijn ook gaan toeleggen op de organisatie van vernieuwende culinaire evenementen.

Charlotte deed mij doen wie ik ben

Ik heb een lange weg afgelegd. Het was vaak ‘doe ie het of doet ie het niet’. Wie geeft er nu een vaste job op voor een onzeker freelance bestaan?  Ik ben deze keer niet over één nacht ijs gegaan en heb mij goed laten begeleiden. Ik was al geruime tijd geboeid door de aanpak van Charlotte De Mey. Deze inspirerende dame heeft van het coachen van creatieve solo-ondernemers haar missie gemaakt. Haar aanpak is eenvoudig en subliem. Ze vertrekt vanuit jouw unieke identiteit.  “Be yourself; everyone else is already taken” is niet voor niets een van haar favoriete quotes. Ik begon in haar zeteltje met het vertellen van mijn dromen. Later benoemden  wij samen mijn talenten en kwamen wij  tot de vaststelling dat communicatie, creativiteit en mensen samenbrengen mijn gouden trio zouden worden. Bedankt Charlotte om mij te helpen met ‘te doen wie ik ben’. Dankzij jou zit mijn persoonlijke marketingstrategie meteen goed!

 

De gelatine werkt

Benieuwd naar mijn eerste ervaring? Wel, het loopt goed. Al de negatieve energie van de voorbije maanden werd in één klap positief en het vertrouwen van mijn klantjes geeft mij werkelijk vleugels.  Eén voor één zijn de ondernemers gepassioneerd met hun vak bezig en willen ze dat hun verhaal op een smakelijke manier verteld wordt. Voor de éne schrijf ik sappige copy  en bedenk ik frisse recepten, bij de andere mag ik letterlijk gastvrouw spelen en vernieuwde concepten bedenken. Dit resultaat had ik nooit zonder ‘mijn netwerk’. Het principe van ‘ik heb je naam doorgegeven’ werkt gelukkig nog altijd. Verder probeer ik zelf ‘als gelatine’ te zijn. Ik doe niets liever dan mensen samen te brengen en daarom wil ik in de toekomst samen met andere creatieve solo-ondernemers leuke projecten op poten zetten.  Welke smakelijke communicatie daar allemaal zal uitkomen, vertel ik je wel een andere keer.

Tot slot nog een uitgebreid woordje van dank!

Manlief,  merci voor de sprong en de kans!

Vriendjes / lotgenoten / collega solo-ondernemers Caroline, Eveline, Manon, Vanessa, Katrien, Ilse, Heike, Mélanie… een welgemeende dankjewel voor je kleine en grotere duwtjes en inspirerende babbels!