Een stukje nostalgie kan nooit kwaad. Wie houdt er nu niet van gerechten uit grootmoeders’ tijd? Mijn metjen had altijd wel iets lekkers op haar stoof staan en met ‘kerremis’ maakte ze de beste vlaaien. ‘Iffra Rita’, onze geweldige kleuterjuf maakte op basis van ingekookte kandijsiroop de lekkerste ‘tabletten’. Voor unieke producten als ananastaart en trippensoep stonden wij graag bij  in de rij.

Om deze en andere unieke gerechten niet verloren te laten gaan en ook het verhaal ervan te kennen, stapte ik naar ATOMTv.   Jan en Tom, de bezielers van het lokale TV-station reageerden  enthousiast. Onze warme en smakelijke oproep kan je hier bekijken.

Sorry ! Geen ondertitels deze keer maar Tafelklap in ’t dialect deze keer.

Ondertussen lopen de eerste inzendingen lopen binnen. En ja, ze zijn geweldig! Sappig is het woord dat het beste bij de ingestuurde recepten past. Hier en daar  ontdek ik nog een dialectwoord dat mijn culinaire vocabulaire verrijkt. Binnenkort starten wij met de selectie en gaan wij leuke kookfilmpjes draaien. Stay tuned !

Ik ben alvast met geweldige research gestart. Van een vriendin kreeg ik  een paar geweldige kookboeken toegestuurd. Ik laat je even meegenieten van ‘smakelijke communicatie’ uit de oude doos.