“Druk, boeiend en leerrijk” zo kan je mijn eerste jaarhelft als ondernemer samenvatten. Ik had nooit gedacht of gedroomd dat mijn freelancebestaan mij zo goed zou bevallen. ‘Doen wie je bent’ klinkt misschien wat cliché maar het werkt echt. Voeg er dan nog leuke klanten bij en je hebt de smaak van het ondernemen helemaal te pakken.

Tafelklap in een nieuw kleedje
De voorbije zomermaanden stonden in het teken van denken én doen. Dat denken nam meer tijd dan gedacht in beslag ☺. Maar het resulteerde in een compleet vernieuwde website. Foodwriting, conceptcatering én een inspirerende foodblog zijn voortaan de drie hoofdingrediënten van Tafelklap. En als je echte klap wilt, bekijk dan zeker dit filmpje dat ik samen met Jan De Munter maakte. Zo snap je meteen waar Tafelklap rond draait.

Laptop dicht, schort aan
Naast het vele (be)denken en (her)schrijven was een flinke portie actie ook meer dan welkom. Als ik even geen lettertjes meer kon zien, gooide ik de laptop dicht en ging ik gezellig met mijn handen werken. Ik probeerde nieuwe recepten uit, ging met zuurdesem aan de slag en ik maakte zelf mijn eigen serveerschalen. Deze portie handenarbeid maakte twee zaken duidelijk : ik heb dit nodig én ik wil meer van dat.

Welkom aan mijn gastentafel
Als je nu de opening van een huiskamerrestaurant verwacht, moet ik je meteen teleurstellen. Ik hou het bewust kleinschalig en stel één keer per maand mijn keuken open. Koken én klappen dat is wat ik voor jou ga doen. Ik zoek lokale én seizoensgebonden ingrediënten uit en ga er creatief mee aan de slag. Verder trakteer ik je ook op het smakelijke verhaal achter elk gerecht.

Reserveer snel jouw plek aan deze tafel?
Heb je zin om gezellig jouw benen onder mijn keukentafel te schuiven? Vind je het bovendien leuk om nieuw mensen te leren kennen en gezellig te klappen? Dit zijn alvast de data van mijn tables d’hôtel: donderdag 19 september, maandag 28 oktober, dinsdag 29 oktober, woensdag 20 november, donderdag 21 november, woensdag 18 december en donderdag 19 december telkens tussen 19 en 22u. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar anniek@tafelklap.be. Simpel klappen aan de telefoon (0479/984.883) kan natuurlijk ook. Vergeet niet de datum van jouw voorkeur én het aantal personen te vermelden. Je betaalt 60 euro per persoon voor deze unieke beleving.