Stel je voor….je dag begint om vier uur ‘s morgens. Van luchthaven gaat het naar luchthaven. Je maag begint lastig te doen. Onderweg lees je, kwestie van de honger nog verder aan te scherpen, een culinair boek over je eindbestemming. En dan word je als een hongerige beer losgelaten in de bruisende straten van Tel Aviv.

De anders zo kleurrijke markt blijkt al gesloten te zijn. Je houdt het niet langer uit en ploft je neer op het eerste beste terras. Je bestelt wat en even later volgt het hoogtepunt van je reis. Met je keuze ben je er immers in geslaagd om meteen goed kennis te maken met de plaatselijke keuken.

De falafel blijken kruidige én sappige hamburgertjes te zijn. Je breekt het brood en dopt het vervolgens weelderig in de meathummus. Zoals de naam zegt is dit gerecht een geslaagde combinatie van klassieke hummus met krokant gebakken lamsvlees. En dan begin je aan de groenteschotel. Zelden heb je zo’n perfect geroosterde groenten gegeten. Ook de combinatie met rauwe groenten maakt het bijzonder origineel. Kortom vroeg opstaan loont.

Dit hongerde was de start van een geweldige trip in het culinaire paradijs van het Midden-Oosten. Wat je nog moet proeven én ontdekken in Tel Aviv vertel ik je in een volgende blogpost. Ik laat je nog even op de honger zitten…