Let’s share friendship: keramiek meets food

Je favoriete hapjes serveren in je eigen steengoed serveerschotel? Het kan! Komend najaar slaan Brenda en ik de handen in elkaar. In een unieke tweedelige workshop leer je zowel het eigenhandig maken als origineel vullen van jouw eigen serveerschotel. Ontdek alle details en schrijf je snel in.

Wat ?
Tijdens deel 1 maak je je eigen steengoed serveerschotel.
In deel 2 leer je originele hapjes maken om ze op te vullen.
Nadien ga je apetrots naar huis met een hoofd vol inspiratie en een schotel gevuld met originele hapjes

Deel 1 : Keramiek – Brenda Keirsebilck
Brenda leert je een steengoed serveerschaal maken via een opbouwtechniek met worstjes. Hierdoor krijgt je schaal een ietsje grillig en zeer persoonlijk uitzicht.Na het bakken heb je een schaal waarmee je kan uitpakken en die al jouw (inhaal)feestjes beslist mooier gaat maken. Deze serveerschalen zijn niet alleen ideaal om te vullen met lekkere aperoknabbels ook voor op een leuke manier een ‘help yourself’-gerecht op tafel te zetten zijn ze bijzonder leuk.
Praktisch :
Deze workshop duurt 3 tot 4 uur.
Je wordt verwelkomd met een koffietje (*), nadien krijg je een demo en uitleg waarna je zelf aan de slag gaat. Deze workshop richt zich op volwassenen ( 18+), voorkennis is niet nodig.Je maakt een schotel met een maximale diameter van 39cm en 5 cm hoog, die na het bakken krimpt tot 35-36cm. De schotel wordt door Brenda traag gedroogd , gebakken, van een glazuurlaagje voorzien en nogmaals gebakken op 1250°. Ongeveer vijf à zes weken na deel 1 staat je schaal gebakken klaar in het Atelier van Brenda.
(*) : als we ervoor kiezen ‘s avonds te workshoppen wordt dat een wijntje 😉

Deel 2 : Originele fingerfood maken en bereiden
Geen andere keuken nodigt zo uit om te delen als die van het Midden-Oosten. Geïnspireerd door de kookboeken van Ottolenghi, neemt Anniek je in dit 2de deel van de workshop mee naar deze hippe keuken. Ze leert je de typische aperodips bereiden, laat je uitgebreid kennismaken met enkele klassiekers en toont hoe je die mooi dresseert in je nieuwe schotel. Je steekt vanzelfsprekend ook zelf de handen uit de mouwen.

Op het menu staat (*) :
Loaded hummus
Labne met granaatappel en munt (kaasdip)
Muhammarra (dip van geroosterde paprika’s en walnoten)  Witte bonen dip ‘Messabecha’
Kebab met vis en aubergines
Böreks (gevulde bladerdeeghapjes)
Geroosterde bloemkool
Libanees plat brood
Köfte

(*) Anniek werkt zoveel mogelijk met seizoensproducten Afhankelijk van het aanbod kunnen er kleine wijzigingen aan het menu doorgevoerd worden.

Prijs:
Deze workshop kost 195 euro all-in.
Ze omvat naast 2x een halve dag workshop ook :
– Klei- & bakkosten voor 1 schotel
– Take away-food voor 4-6 personen
– Koeltas voor het transporteren van je gevulde schotel
– Koffie, thee, water tijdens de workshops
– Toegang tot onze besloten Facebook communitypagina waar je regelmatig nieuwe serveertips krijgt en originele recepten met elkaar kan uitwisselen. Op deze pagina zal Anniek ook korte online workshops organiseren waar leuke thema’s (Kerstmis, Valentijn,…) uitgewerkt zullen worden.

Locatie:
De workshops gaan door bij : Atelier van Juul, Heistraat 58 2610 Wilrijk
Ideaal gelegen in het midden tussen de E19 en A12.Gratis parkeren mits gebruik parkeerschijf in de omliggende straten. Zonder schijf op 100m.

Data:
Deel 1: Keramiek: zaterdag 3,10 of 17 oktober Deel 2: Hapjes maken en presenteren : zaterdag 21 november

Mee te brengen:
Schort, plastiek kaartje (genre bankpas/klantenkaartje) dat nadien in de vuilbak mag. Mondmasker

Liever maar 1 deel?
We kennen dat, je wil wel zo’n schaal maar je hebt niet het geduld/goesting om een paar uur aan klei te prutsen. Of je nodigt wel graag vrienden uit om die lekkere hapjes te delen maar ze zelf klaarmaken is jouw ding niet. No stress!Kies dan voor één van de twee delen en laat het andere deel (lekker) voor jou doen. Zo kan je één van de schotels uit de collectie van Brenda kiezen (twv van 125 euro incl btw) en bij Anniek de kookworkshop volgen. Ook omgekeerd is mogelijk. Je maakt jouw eigen schotel en laat deze in de workshop door Anniek opvullen.

Liever direct een gevulde schotel én veel gezelligheid?
Je wil de schotel én de inhoud maar workshops volgen is jouw ding niet.Geen probleem dan hebben wij een handige oplossing voor jou. Je kiest een schaal twv 125 euro incl btw uit de voorraad en Anniek vult ze voor je op tijdens de workshop.Het enige wat je hoeft te doen is vrienden uitnodigen en tegen het einduur van deel twee langskomen om je schaal op te halen en ermee te pronken. Wij gaan echt niet verklappen dat je ze niet zelf gemaakt hebt 😉 en je krijgt natuurlijk ook toegang tot de community pagina.

Covid-19
Vanzelfsprekend wordt er rekening gehouden met de op het moment van de workshop geldende maatregelen en zorgen wij ervoor dat je op een veilige manier en met de nodige afstand kan werken.

Annulatie
Mocht je verhinderd zijn, dan kan je tot één maand voor de workshop annuleren en betalen we je het inschrijvingsgeld terug verminderd met 20 euro administratiekosten.Bij annulatie in de laatste maand voor de workshop, wordt je voorschot – verminderd met 20 euro administratiekosten – alleen terugbetaald indien iemand van de wachtlijst je plaatsje inneemt. De workshop gaat door vanaf 8 personen

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy