Petit Beurre-taart

Je hebt verzoekplaatjes én verzoekreceptjes. Tegenwoordig passeren de laatste hier vaak de revue. Eén ding hebben ze gemeen : een leuke, smakelijke herinnering aan een tijd zonder dat rare virus. Deze koekjestaart katapulteert mij recht naar de tijd van Merlina en Kameleon, mijn kindertijd dus. Bricoleren in de keuken en taarten in elkaar steken waren toen ook al één van mijn favoriete bezigheden.

Wat heb je nodig? 250g hoeveboter, 250g bloemsuiker, 2 eieren, 1 pakje petit beurre- koekjes, 100ml melk (of koffie) en wat hagelslag of cacaopoeder voor de afwerking.

Hoe ga je te werk? Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden. Meng bloemsuiker met de eieren en voeg nadien de boter toe. Blijf mengen tot je een mooie, gladde massa bekomt.

Neem een mooie taartschotel of een groot bord. Dop de koekjes even in de melk en vorm de eerste koekjeslaag. Maak een vierkant of een rechthoek, individuele torentjes kunnen ook. Smeer er vervolgens een laag boterroom op en herhaal dit een paar keer tot je een mooie laagjestaart bekomt.

Bestrijk tot slot de bovenkant en de zijkanten van de taart met een laag boterroom, trek wat lijntjes met je vork ter versiering en werk af met een flinke portie hagelslag. Laat een paar uurtjes staan en serveer met een heerlijk kopje koffie.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy