Banana Bread Bodding

Vergeet jouw klassieke BBB! In deze gekke tijden trakteer je veel liever op een andere eetbare variant. Wat denk je van Banana Bread Bodding? Deze creatie was – zoals veel van mijn andere baksels- een combinatie uit de losse pols en gemaakt met wat restjes. Geniet van deze mooie ode aan de dubbele kinnen :-).

Wat heb je nodig?
Voor het deeg:
200 à 300g oud brood, beschuiten (ik gebruikte chocoladebrood)
3 rijpe bananen
250ml volle room
4 eieren
3 el suiker
Voor de afwerking:
Een handvol blauwe bessen
Een handvol granola

Hoe ga je te werk?
Neem een grote mengkom en breek het brood in de kleine stukken.
Pel de bananen en snij ze in fijne schijfjes.
Doe de bananenschijfjes samen met het brood in de mengkom.
Breek de eieren en doe ze samen met de room en de suiker in een andere mengkom.
Klop dit ei-roommengsel tot een vloeibaar mengsel.
Voeg dit mengsel vervolgens bij het brood-banaanmengsel.
Meng goed en laat het minstens een uurtje weken.
Neem een leuke bakvorm en giet het mengsel erin.
Stop de bedding in de oven.
Kies voor 160 graden en stel 40 minuten in als baktijd.
Werk na het bakken af met blauwe bessen en de granola.
Serveer lauw of koud met een bolletje ijs.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy