Een familieportie lemoncurd

Flinke kippen hebben wij. Met gemiddeld vijf eitjes per dag bezorgen ze ons veel kook- en bakinspiratie. Nu de omeletjes, de kommetjes eiersla en de hollandaisesaus beginnen te vervelen, werd het tijd voor een groter ei-project : lemoncurd. Maar liefst 20 eitjes vonden hun weg in deze heerlijke Engelse dessertsaus.

Wat heb je nodig voor 5 bokaaltjes? 10 volledige eieren, 10 eidooiers, 375g goei boter, 500ml citroensap, 500g suiker en de zeste van drie citroenen.

Hoe ga je te werk? Breek 10 eieren en doe ze in een stoomschaal. Scheid de andere eieren en voeg enkel de eidooiers bij de andere eieren. Hou de eiwitten apart en maak er eventueel meringue van. Haal de zeste van drie citroenen. Pers de citroenen (afhankelijk van de grootte, heb je er een vijf à zestal nodig) en voeg zeste en sap bij de eieren. Voeg ook de suiker en de boterstukjes toe. Stoom 5 minuten op 98 graden (dat is net onder het stollingspunt van eieren)Haal de schaal uit de stoomoven en meng goed met een garde. Zet het vervolgens nog 10 minuten in de stoomoven op 98 graden. Doe ze tot slot in mooie bokaaltjes en geef je weg als een leuk culinair cadeau.

Hoe serveren? Op een scone of een toast. Ook leuk om te verwerken in cheesecake en andere desserts.

PS indien je geen stoomoven hebt, maak je lemon card best ‘au bain marie’

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy