Varkenskroontje in een zoutkorst

Op zoek naar jouw ‘moment de gloire’ en de ultieme beloning na uren in de keuken? Probeer dan de techniek van bakken met een zoutkorst uit. Het is niet alleen spectaculair om te zien maar het geeft je stuk vlees of vis ook een unieke smaak. Met dit varkenskroontje zette ik tijdens mijn table d’hôtes de figuurlijke kroon op het werk.

Foto @frenchbeans

Wat heb je nodig?

1 varkenskroontje (1,5kg)
3 sjalotten
2 tenen knoflook
1 dl olijfolie
1 dl sojasaus
5 stengels citroengras
3kg grof zout
3 dl witte wijn
1 bos dragon

Hoe ga je te werk?

Een dag op voorhand

Pel de sjalotten en de knoflooktenen
Pureer ze samen met de olijfolie en de sojasaus.
Knip het bovenste droge deel van het citroengras weg.
Knip het citroengras in fijne ringetjes en roer ze door het oliemengsel.
Doorprik het vlees langs 2 kanten met de punt van een mes.
Masseer de knoflookloie hierin en bedek het vlees met de marinade.
Laat het varkenskroontje minstens 24 uur marineren.

De dag zelf

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Leg het vlees op een bakplaat.
Meng het zout met de witte wijn.
Verdeel het bosje dragon op het varkenskroontje.
Giet het zoutmengsel over het vlees en druk goed aan zodat het volledig bedekt is.
Stop het varkenskroontje in de oven en laat 1 uur en 45 minuten bakken. Zorg voor wat spektakel. Voorzie een plaatsje op jouw buffet en breek de zoutkorst voor de ogen van jouw gasten open. Amusement verzekerd.

@French Beans

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy