Big Apple Cheesecake

Who’s in voor een stukje cheesecake? Maakt de combinatie van een krokant korstje en een smeuiige binnenkant jou ook altijd zo wild, probeer dan zeker eens deze versie met appel. Het is bovendien een handig recept om restjes (van koekjes en fruit) in te verwerken.

Wat heb je nodig?

225 gram koekjes (restjes uit je kast), 100 gram boter, 400 gram roomkaas (type Philadelphia) 250 gram verse kaas 150 gram suiker 1 zakje vanillesuiker 1 tl gemalen kaneel of speculooskruiden 4 eieren 2 appels Materiaal: Springvorm, bakpapier en een appelboor

Hoe ga je te werk?

Smelt de boter op een zacht vuur. Maal of klop de koekjes heel fijn. Meng de koekjes met de boter. Neem een bakpapier, open de spring en leg het bakpapier tussen de ring en de bodem. Stort het koekjesmengsel op de bodem van de springvorm en druk met de onderkant van een lepel het mengsel stevig aan. Zet de springvorm minstens een halfuurtje in de koelkast. Maak ondertussen het beslag. Meng de roomkaas met de verse kaas en de suiker. Voeg de vanillesuiker en de kruiden toe en meng er één voor één de eieren onder. Zet het beslag even opzij. Verwijder met een appelboor het klokhuis en snij de appels in zo fijn mogelijke schijfjes. Warm de oven op. Kies voor Hetelucht 180 graden. Haal de springvorm uit de koelkast en giet het beslag op de koekjesbodem. Werk af met een laag appelschijfjes en schuif voor 60 minuten in de oven. Laat de cheesecake alvorens te serveren goed afkoelen.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy