Rabarberkruimelcake met hazelnoten

Mijnheer Rabarber wil niet echt mee dit jaar. Ik had hem nochtans zijn vet gegeven :-). Vorige week kon ik voor het eerst wat deftige stengels oogsten. Eindelijk, want ik had al een tijdje dit geweldige recept uit het Delicious Bakboek op het oog. En ja, mijn vermoeden klopte. Hazelnoot, rabarber en de subtiele toets van sinaasappelschil zijn een bijzondere combinatie.

Wat heb je nodig?

Voor de crumble : 40g fijne suiker, 60g bloem, 40g zachte boter, 60g amandelschaafsel, de zeste van 1 biosinaasappel.

Voor de cake : 385g jonge rabarber in fijne blokjes gesneden, 240g poedersuiker, 50g bloem, 2 tl kaneel, 125g gemalen hazelnoten, 185g gesmolten boter, 6 eiwitten, 2 el basterdsuiker.

Hoe ga je te werk?

Maak eerst de crumble. Meng de suiker met de bloem en wrijf er met de hand de zachte boter door. Voeg het amandelschaafsel en de sinaasappelzeste toe. Zet dit korrelige mengsel even weg.

Maak het cakebeslag. Zeef de poedersuiker, de bloem en de kaneel en voeg de gemalen hazelnoten toe. Spatel de eiwitten en de gesmolten boter er zachtjes door. Hou de rabarber nog even aan de kant.

Vorm de laagjes en warm de oven voor op 190 graden. Neem een vierkante bakvorm, vet het in of gebruik een bakpapier. Begin met de eerste laag : het cakebeslag. Ga verder met de tweede laag : de helft van de crumble, nadien een laag met de rabarberstukjes en eindig met de andere helft van de crumble.

Bak de kruimelcake 45 minuten in de oven, laat het even afkoelen en serveer met vers fruit en een bolletje ijs.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy