Menu
  • Home
  • Over Tafelklap
  • Recepten
    • Apero
    • Comfort food
    • Brood
    • Dessert
    • Feestvoer
    • Gezelligheidsschotels
    • Kookboeken
    • Midden-Oosten
    • Taart
    • Veggie
    • Vlaamse klassiekers
    • Vlees
  • Leuke adresjes
    • Antwerpen
    • Bakkers
    • Beenhouwers
    • Brussel
    • Cafés
    • Denderstreek
    • Foodietrips
    • Gent
    • Koffiebars
    • Restaurants
    • Take Away
  • Buitenleven
    • Barbecue
    • Beestjes
    • Do it yourself
    • Eindejaarsvraagjes
    • Feestjes
    • Mijn leven zoals het is
    • Moestuin
  • Home
  • Over Tafelklap
  • Recepten
    • Apero
    • Comfort food
    • Brood
    • Dessert
    • Feestvoer
    • Gezelligheidsschotels
    • Kookboeken
    • Midden-Oosten
    • Taart
    • Veggie
    • Vlaamse klassiekers
    • Vlees
  • Leuke adresjes
    • Antwerpen
    • Bakkers
    • Beenhouwers
    • Brussel
    • Cafés
    • Denderstreek
    • Foodietrips
    • Gent
    • Koffiebars
    • Restaurants
    • Take Away
  • Buitenleven
    • Barbecue
    • Beestjes
    • Do it yourself
    • Eindejaarsvraagjes
    • Feestjes
    • Mijn leven zoals het is
    • Moestuin
  • Search
Skip to content

Ga je mij met een kluitje in t riet sturen? #mydog
Ga je mij met een kluitje in t riet sturen? #mydog #germanshepherd #ninove #opstap #wandeling #favorieteplekje

Das look hond @germaine_thegermanshepard #wildpluk
Das look hond @germaine_thegermanshepard #wildplukken #lente #daslook #kruiden #germanshepherd #gsdofinstagram #gsdofinstagram #doodie #mydogiscutest #mydog

Als je straks gaat wijnen, heb ik een leuke tip! N
Als je straks gaat wijnen, heb ik een leuke tip! Neem het boek Santé van @ourdailybottle en spijker zo je wijnkennis bij. Zalig hoe @isabeausas haar uitgebreide wijnkennis toegankelijk weet te vertalen in een handig boek. En weet je wat nog t leukste is? Het is een 30 dagen challenge, zo heb je elke dag kans om wat te wijnen. #wijn #boek #wijnkennerwordjezo #wijnkennis #genieten #wijnen #sommelier

Ninof komt op, zeg dat ik het u gezegd heb. 🙏 @
Ninof komt op, zeg dat ik het u gezegd heb. 🙏 @bar_sajet om aan de kar te blijven trekken. Blijf maar lekker creatief koken en goei glaceekes bakken #ninove #lunch #hamburger #veggie #denderstreek #leukeadresjes #dagschotel #hamburger

Hoe kan ik mijn liefde voor Rijsel omschrijven? He
Hoe kan ik mijn liefde voor Rijsel omschrijven? Het begon een paar jaar geleden met een echte coup de foudre. Als een blok viel ik voor de geboortestad van Charles De Gaulle. Helemaal wild was ik van de smalle straatjes en de leuke zaken van Vieux Lille. De liefde bleef en elk seizoen moet ik er heen. De stad is voor mij ‘best of both worlds’ : Franse klasse gecombineerd met Vlaamse authenticiteit. Van een 🥐 van @croquet.alex tot een bretoense crêpe bij @creperiesaintgeorgeslille elk hongerke wordt er op een meesterlijke wijze gestild. Wie gaat er volgende keer mee? #lille #visitlille #rijsel #weekendjeweg #foodietrip #citytrip #favorieteplek #crepe #croissant🥐

Mijn klein groot gelukje…leuke artisanale bakker
Mijn klein groot gelukje…leuke artisanale bakkerijtjes ontdekken. De broden en het winkeltje van Liesbet zijn echt een ommetje waard. #bakker #artisan #lierde #denderstreek #lokaal #brood #desem #lekkerlokaal #foodietrip #leukeadresjes

Het leven is wat je ervan bakt….ik neem deze quo
Het leven is wat je ervan bakt….ik neem deze quote graag zowel figuurlijk als letterlijk want bakken, initiatief nemen en dingen doen zitten nu éénmaal in mijn DNA. Zo had ik afgelopen zondag een lichte bakdwang. Ja, ik duik dan in mijn boekkast en ga op zoek naar originele recepten. Ik kies er vaak een paar uit en maak er dan mijn eigen ‘baksel’ van. Zo ontstonden ook deze kaneeelbroodjes met blauwe bessen…
Wat heb je nodig? 
Voor de broodjes: 
500g bloem, 250ml lauw water, 180g blauwe bessen, 160g abrikozenconfituur, 100g suiker, 100g boter, 2 eieren, 1 zakje droge gist, 1 el kaneel, 1 tl speculaaskruiden en 2 tl zout. 
Voor de afwerking : 
1 ei, 1 el suiker, 1 el granola en wat madeliefjes of viooltjes voor de afwerking

Hoe ga je te werk? 
Meng het water met de suiker en de droge gist. Laat dit mengsel minstens 10 minuten rusten tot zich schuim vormt (zo ben je zeker dat je gistcelletjes actief worden). 

Smelt de boter en laat je vervolgens afkoelen (niet te lang want de boter mag niet weer stijf worden). Voeg één ei toe en meng goed. Zet dit mengsel even apart. 

Neem een andere mengkom en meng de bloem met de kruiden. Voeg het gist – en botermengsel toe en begin met kneden. Pas als de bloem het gistmengsel opgenomen heeft, voeg je het zout toe. Blijf minstens acht minuten kneden. 

Laat het deeg afgedekt met een vochtige doek én op een warme plek minstens twee uur rijzen. Ik doe dit ook vaak in de oven op een temperatuur van 30 graden. 

Neem een ingevette bakplaat. Verdeel het deeg in acht gelijke delen en vorm er mooie broodjes van. Leg de broodjes in een cirkel en laat twee centimeter tussenruimte (na het rijzen wordt dit wel opgevuld). 

Warm de oven voor op 180 graden. Strijk de broodjes in met het eigeel en strooi er ook wat suiker en granola over. Schuif ze voor 30 minuten in de oven.

Kies je mooiste serveerschotel uit, leg de broodkrans voorzichtig op de schotel en werk af met eetbare bloemen. 

Serveertip : de broodjes zijn lauwwarm het lekkerst en laten zich goed combineren met boter of labne. #baking #brood #kaneel #foodporn #cinnamonbuns #kaneelbroodjes #food #madeliefjes #wildplukken #bakken

Op t schoonste zicht van t stad, de vriendschap en
Op t schoonste zicht van t stad, de vriendschap en de smakelijke Tafelklap😘. Bedankt @kriskookt.be voor de foto en @sharemyfood.blog voor de gezellige invalbeurt. Mooie herinnering van het @oserieux diner #foodblogger #foodlovers #friendship #antwerp #rooftop #gintonic #diner #antwerpen

Beirut nights van @ghinabazzii da’s voortaan de
Beirut nights van @ghinabazzii da’s voortaan de standaard van een excellent kookboek. Authentieke en eenvoudige recepten, sappig taaltje, een vleugje humor en foto’s die wel culinaire porno lijken. Bij deze dit boek is n dikke vette aanrader als je een tijdloos boek over de echte Libanese keuken zoekt. #kookboek #libanees #inspiratie #lebanoncuisine #cookbook #foodporn #recepten #foodie #cookbook #middleeasternfood

Voorproeven noemden ze het maar ik hou het liever
Voorproeven noemden ze het maar ik hou het liever op geweldig goesting krijgen in de achtste editie van A l’Ostendaise. Op 25 en 26 juni gaan maar liefst 22 Oostendse chefs aan de slag met bekende, maar vooral ook minder bekende 🐠 en 🦀 uit onze Noordzee.
Wij mochten al eens gaan ‘voor genieten’ bij @kissthechef_belgium. En genieten dat was het. Meer nog, twee weken na ons bezoek ben ik nog altijd aan het nagenieten van deze verborgen parel. Of noem het in deze context een grote 🐟 in wording. Het is zo’n zaak waar je niet meteen binnenstapt, tenzij je de lelijke veranda vergeet en het Gault & Millau bordje ontdekt. Eens binnen, spreken de exotische talloorkes van ladychef Daorung voor zich. Ze groeide op het Thailand en kreeg de liefde voor koken van haar grootmoeder mee. Deze liefde en een passie voor lokale producten trekt ze door in haar keuken. Terwijl echtgenoot Jean-Philip je trakteert op sappige verhalen, verrast zij met originele smaakcombinaties. Creatief Aziatisch met de beste lokale producten van Oostende, dat is waarom je deze zaak zeker op je lijstje mag zetten.  Dus volg mijn wijze raad en reserveer een tafeltje bij @kissthechef_belgium of ga naar A ‘l Ostendaise want daar is ze een van de chefs. Bedankt @visitoostende  en @diamondsandpearls_pr voor de uitnodiging #advertentie #invited #foodoostende #stadaanzee #àlostendaise #foodfestival #foodie #belgianblogger #foodblogger #leukeadresjes


Menu
  • Home
  • Over Tafelklap
  • Recepten
    • Apero
    • Comfort food
    • Brood
    • Dessert
    • Feestvoer
    • Gezelligheidsschotels
    • Kookboeken
    • Midden-Oosten
    • Taart
    • Veggie
    • Vlaamse klassiekers
    • Vlees
  • Leuke adresjes
    • Antwerpen
    • Bakkers
    • Beenhouwers
    • Brussel
    • Cafés
    • Denderstreek
    • Foodietrips
    • Gent
    • Koffiebars
    • Restaurants
    • Take Away
  • Buitenleven
    • Barbecue
    • Beestjes
    • Do it yourself
    • Eindejaarsvraagjes
    • Feestjes
    • Mijn leven zoals het is
    • Moestuin
  • Facebook
  • Instagram
  • Contact
  • Search
Tafelklap
Kom binnen en zet u!
  • Home
  • Over Tafelklap
  • Recepten
    • Apero
    • Comfort food
    • Brood
    • Dessert
    • Feestvoer
    • Gezelligheidsschotels
    • Kookboeken
    • Midden-Oosten
    • Taart
    • Veggie
    • Vlaamse klassiekers
    • Vlees
  • Leuke adresjes
    • Antwerpen
    • Bakkers
    • Beenhouwers
    • Brussel
    • Cafés
    • Denderstreek
    • Foodietrips
    • Gent
    • Koffiebars
    • Restaurants
    • Take Away
  • Buitenleven
    • Barbecue
    • Beestjes
    • Do it yourself
    • Eindejaarsvraagjes
    • Feestjes
    • Mijn leven zoals het is
    • Moestuin

Foodwriting

[tatsu_section bg_color= “” bg_image= “” bg_repeat= “no-repeat” bg_attachment= ‘{“d”:”scroll”}’ bg_position= ‘{“d”:”top left”}’ bg_size= ‘{“d”:”cover”}’ bg_animation= “none” padding= ‘{“d”:”0px 0px 90px 0px”}’ margin= ‘{“d”:”0px 0px 0px 0px”}’ border= “0px 0px 0px 0px” border_color= “” bg_video= “0” bg_video_mp4_src= “” bg_video_ogg_src= “” bg_video_webm_src= “” bg_overlay= “0” overlay_color= “” full_screen= “0” enable_custom_height= “” custom_height= ‘{“d”:””}’ vertical_align= “center” top_divider= “none” top_divider_zindex= “9999” bottom_divider_zindex= “9999” bottom_divider= “none” top_divider_height= ‘{“d”:”100″}’ top_divider_position= “above” bottom_divider_height= ‘{“d”:”100″}’ bottom_divider_position= “below” top_divider_color= “#ffffff” bottom_divider_color= “#ffffff” invert_top_divider= “0” invert_bottom_divider= “0” flip_top_divider= “0” flip_bottom_divider= “0” section_id= “” section_class= “” section_title= “” offset_section= “” offset_value= “0px” full_screen_header_scheme= “background–dark” z_index= “0” overflow= “” hide_in= “” key= “B1be6DxjQB”][tatsu_row full_width= “0” bg_color= “” border= ‘{“d”:”0px 0px 0px 0px”}’ border_color= “” no_margin_bottom= “0” equal_height_columns= “0” gutter= “medium” column_spacing= “px” fullscreen_cols= “0” swap_cols= “0” padding= ‘{“d”:”0px 0px 0px 0px”}’ margin= ‘{“d”:”0px 0px”}’ row_id= “” row_class= “” hide_in= “” box_shadow= “0px 0px 0px 0px rgba(0,0,0,0)” border_radius= “0px” layout= “1/1” key= “B1egTwxj7H”][tatsu_column bg_color= “” bg_image= “” bg_repeat= “no-repeat” bg_attachment= “scroll” bg_position= ‘{“d”:”top left”}’ bg_size= ‘{“d”:”cover”}’ padding= ‘{“d”:”0px 0px 0px 0px”}’ custom_margin= “0” margin= ‘{“d”:”0px 0px 50px 0px”}’ border= ‘{“d”:”0px 0px 0px 0px”}’ border_color= “” border_radius= “0px” enable_box_shadow= “0” box_shadow_custom= “0px 0px 0px 0px rgba(0,0,0,0)” bg_video= “0” bg_video_mp4_src= “” bg_video_ogg_src= “” bg_video_webm_src= “” bg_overlay= “0” overlay_color= “” animate_overlay= “none” link_overlay= “” vertical_align= “none” column_offset= “0” sticky= “0” offset= ‘{“d”:”0px 0px”}’ z_index= “0” top_divider= “none” bottom_divider= “none” top_divider_height= ‘{“d”:”100″,”m”:”0″}’ bottom_divider_height= ‘{“d”:”100″,”m”:”0″}’ top_divider_color= “#ffffff” bottom_divider_color= “#ffffff” flip_top_divider= “0” flip_bottom_divider= “0” left_divider= “none” left_divider_width= ‘{“d”:”50″,”m”:”0″}’ left_divider_color= “#ffffff” invert_left_divider= “0” right_divider= “none” right_divider_width= ‘{“d”:”50″,”m”:”0″}’ right_divider_color= “#ffffff” invert_right_divider= “0” column_parallax= “0” top_divider_zindex= “9999” bottom_divider_zindex= “9999” right_divider_zindex= “9999” left_divider_zindex= “9999” column_width= ‘{“d”:100,”l”:100,”t”:100,”m”:100}’ overflow= “” column_mobile_spacing= “0” animate= “0” animation_type= “fadeIn” animation_delay= “0” image_hover_effect= “none” column_hover_effect= “none” hover_box_shadow= “0px 0px 0px 0px rgba(0,0,0,0)” col_id= “” column_class= “” hide_in= “” layout= “1/1” key= “S1e6DgiXr”][tatsu_image image= “https://www.tafelklap.be/wp-content/uploads/2019/08/foodwriting-e1565357986737.jpg” image_varying_size_src= “” alignment= “center” border_width= “0” border_color= “” id= “21149” size= “full” adaptive_image= “0” max_width= ‘{“d”:”100%”}’ rebel= “0” width= ‘{“d”:”100%”}’ shadow= “none” custom_shadow= “0px 0px 0px 0px rgba(0,0,0,0)” drop_shadow= “drop-shadow(0px 0px 0px rgba(0,0,0,0))” border_radius= “0px” lazy_load= “1” placeholder_bg= “” image_offset= “0” offset= ‘{“d”:”0px 0px”}’ lightbox= “0” link= “” new_tab= “0” animate= “0” animation_type= “fadeIn” animation_delay= “0” enable_margin= “0” margin= ‘{“d”:”0px 0px 0px 0px”}’ key= “ryPTvgjmS”][/tatsu_image][tatsu_text bg_color= “” max_width= ‘{“d”:”100″}’ wrap_alignment= “center” text_alignment= ‘{“d”:”left”}’ animate= “” animation_type= “fadeIn” animation_delay= “0” margin= ‘{“d”:”0px 0px 30px 0px”}’ box_shadow= “0px 0px 0px 0px rgba(0,0,0,0)” padding= ‘{“d”:”0px 0px 0px 0px”}’ border_radius= “0px” key= “S1X0DeimB”]

Foodwriting

Een copywriter met geoefende smaakpapillen? Iemand die julienne kan onderscheiden van brunoise. Iemand die weet dat een salamander ook kan grillen. Een echte foodwriter dus.

Ik zoek net die woorden uit die klanten goesting geven en ik combineer een vlotte pen met een uitgebreide culinaire kennis. Smakelijke communicatie maken is wat ik doe.

Dit zijn zowel kortere teksten voor sociale media als meer uitgebreide verhalen, interviews en reportages voor gedrukte en online media. Kortom, ik zorg ervoor dat jouw producten of gerechten onweerstaanbaar worden!

[/tatsu_text][tatsu_button button_text= “Contacteer me voor meer informatie” url= “/contact” new_tab= “0” type= “medium” button_style= “none” alignment= “none” bg_color= ‘{“id”:”palette:0″,”color”:”rgba(212,35,22,1)”}’ hover_bg_color= “” color= ‘{“id”:”palette:1″,”color”:”#ffffff”}’ hover_color= “” border_width= “0” border_color= “” hover_border_color= “” icon= “” icon_alignment= “left” lightbox= “0” image= “” video_url= “” hover_effect= “none” background_animation= “none” animate= “0” animation_type= “fadeIn” animation_delay= “0” enable_margin= “0” margin= “0px 0px 40px 0px” box_shadow= “0px 0px 0px 0px rgba(0,0,0,0)” hover_box_shadow= “0px 0px 0px 0px rgba(0,0,0,0)” key= “BkZVuxjmH”][/tatsu_button][/tatsu_column][/tatsu_row][/tatsu_section]

Instagram

wil je klappen over ...

  • Recepten
    Recepten
  • Leuke Adresjes
    Leuke Adresjes
  • Buitenleven
    Buitenleven

ontdek

  • recepten
  • Leuke adresjes
  • Buitenleven

VOLG

  • Facebook
  • Instagram
  • Home
  • contact
  • Privacy
Theme by EmPress

Wat zoek je?

X Close
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Save