Menu
  • Home
  • Over Tafelklap
  • Recepten
    • Apero
    • Comfort food
    • Brood
    • Dessert
    • Feestvoer
    • Gezelligheidsschotels
    • Kookboeken
    • Midden-Oosten
    • Taart
    • Veggie
    • Vlaamse klassiekers
    • Vlees
  • Leuke adresjes
    • Antwerpen
    • Bakkers
    • Beenhouwers
    • Brussel
    • Cafés
    • Denderstreek
    • Foodietrips
    • Gent
    • Koffiebars
    • Restaurants
    • Take Away
  • Buitenleven
    • Barbecue
    • Beestjes
    • Do it yourself
    • Eindejaarsvraagjes
    • Feestjes
    • Mijn leven zoals het is
    • Moestuin
  • Home
  • Over Tafelklap
  • Recepten
    • Apero
    • Comfort food
    • Brood
    • Dessert
    • Feestvoer
    • Gezelligheidsschotels
    • Kookboeken
    • Midden-Oosten
    • Taart
    • Veggie
    • Vlaamse klassiekers
    • Vlees
  • Leuke adresjes
    • Antwerpen
    • Bakkers
    • Beenhouwers
    • Brussel
    • Cafés
    • Denderstreek
    • Foodietrips
    • Gent
    • Koffiebars
    • Restaurants
    • Take Away
  • Buitenleven
    • Barbecue
    • Beestjes
    • Do it yourself
    • Eindejaarsvraagjes
    • Feestjes
    • Mijn leven zoals het is
    • Moestuin
  • Search
Skip to content

Geen Apfelstrudel, geen Kaisersschmarren, geen Eie
Geen Apfelstrudel, geen Kaisersschmarren, geen Eierflipken en zelfs geen (apres)ski dit jaar! Laten wij dan maar doen wat wel nog kan en onszelf trakteren op une assiette savoyarde bijvoorbeeld.  Wat heb je nodig voor vier personen? 
500g raclettekaas
200g Tiroler Speck of gedroogde ham
8  kleine vastkokende aardappelen
200g augurken
200g zoetzure uitjes
150g gemengde sla
5 grote champignons in schijfjes
een handvol noten
Een steengrill toestel voorzien van kleine pannetjes, een mooie serveerschotel en een paar schoon talloorkes

Hoe ga je te werk? 
Kook of stoom de aardappelen in de schil.
Verwarm de steengrill goed voor. 
Schik de ingrediënten netjes naast elkaar op een serveerschotel. 
Bak het spek en de champignons op de steengrill.
Laat de sneetjes raclettekaas smelten in de pannetjes. 
Maak een schoon talloorke met de gemengde sla, de opgelegde groenten,de champignons en de nootjes. 
Snij een aardappel doormidden, beleg met de gesmolten kaas en de gebakken ham.
Waan je even op een zonovergoten skipiste en geniet van dit bordje met comfort food☺ #lockdownlife #belgianblogger #raclette #yummy #cheese #schoontalloorkes #ski #savoye #authentic #lunch #recept #inspiratie

Ik ga op feestelijk op reis en ik neem mee….een
Ik ga op feestelijk op reis en ik neem mee….een sappig kalfsgebraad dat mij spontaan nostalgisch maakt. Mijn grootmoeder kon het als de beste klaarmaken en leerde mij de kneepjes van het vak. Ik gooi haar klassieke erwtjes & worteltjes over boord en haal mijn inspiratie uit de geweldige keuken van het Midden-Oosten. De kroketjes worden parelcouscous, de groenten krijgen een geroosterde variant en het kalfsgebraad? Daar durf ik niet aan te raken ☺.

Handig weetje bij dit gerecht : het is zowel warm als koud lekker en je kan er ook een heerlijke leftover-sandwich van maken. 

Wat heb je nodig voor 4 personen? 

1 kalfsgebraad van ongeveer 1kg
1 el granaatappelmelasse (te koop bij de Turkse of Marokkaanse winkel)
1 el ras-el hanout kruiden
300g parelcouscous
2 koolrabi’s
4 rode bietjes
1 bussel wortelen
1 granaatappel
1 groentebouillonblokje
1 handvol verse munt
1 handvol platte peterselie
2 el granaatappelmelasse
4 el olijfolie
2 el melkerijboter
Peper 
Zout
Hoe ga je te werk? 
Haal het kalfsvlees een halfuurtje voor je met jouw kookavontuur begint uit de koelkast. 
Maak de groenten schoon. Hou 100g van elke groente apart voor de bereiding van de parelcouscous. 
Snij het andere deel van de groente in grove stukken. 
Kruid de groente met peper en zout en voeg ook 2 el olijfolie toe. 
Verwarm de oven voor op 220 graden en rooster de groenten 20 minuten. 
Kruid het kalfsgebraad met zout, peper en ras-el-hanout. 
Smelt de boter in een braadslede en korst het kalfsvlees langs alle kanten goed aan. 
Haal de groenten uit de oven en zet ze even weg.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 140 graden. 
Schuif het gebraad in de oven en laat het 60 minuten verder garen. 
Maak ondertussen de regenboogcouscous. 
Snij de overgebleven rauwe groente in reepjes. 
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg in de laatste 4 minuten van de kooktijd de fijngesneden groenten en het bouillonblokjes toe. 
Haal de pitjes uit de granaatappel en meng ze onder de parelcouscous. 
Werk af met de fijngehakte tuinkruiden en de granaatappelmelasse. 
Haal het kalfsgebraad uit de oven. Laat vijf minuten rusten. #gekopkalfsvlees #feestinspiratie #kerst2020 #kalfsvlees

Uitleggen, mannekes tekenen en flatbread uitrollen
Uitleggen, mannekes tekenen en flatbread uitrollen, da’s wat ik graag en liefst met lekker veel volk doe. Gisteren vierden wij samen met de buren Valentijn en carnaval. Elk apart in zijn eigen keuken maar ook gezellig samen hadden wij ons coronaproof-burenfeestje. Bedankt lieve buren🥰 voor jullie enthousiaste deelname😍. Het smaakt naar meer (echte) burenfeestjes. #kookworkshop #burenfeestje #mijnburenzijndebeste #denboerenbuiten #ninove #creatief #belgianblogger #foodblogger

Tijd voor een schoon talloorke. Uit het mooie Berl
Tijd voor een schoon talloorke. Uit het mooie Berlijn deze keer waar je beste schnitzels en spatzle kon eten....Bis bald 😘#schoontalloorkes #tafelklap #foodblogger #foodietrip #berlin #berlijn #citytrip #heimwee #foodie #berlincity

Fijne tarwebloem, kakelverse eieren, verse koemelk
Fijne tarwebloem, kakelverse eieren, verse koemelk, bakkersgist, zout en een snuifje kaneel. Geen trucage. Simpel maar puur, uniek in zijn bereidingswijze en smaak, recht van de Vlaamse Ardennen in mijn polletjes. Ideaal om jezelf te motiveren en daar in de buurt een flinke wandeling te doen. @geutelingen @streekproduct.be bedankt om deze traditie verder te zetten. #geutelingen #elst #streekproduct #wandeling #foodietrip #coronatime #belgianblogger #foodlover

O dennenboom, o dennenboom Wat zijn uw appeltjes
O dennenboom, o dennenboom  Wat zijn uw appeltjes wonderschoon en nog lekker ook.  Als jouw aperodips er iets creatiever mogen uitzien, maak er dan leuke denappeltjes van! Naar een idee van @ainttooproudtomeg 

Wat heb je nodig? 
Voor de groene variant:
1 potje Philadelphia roomkaas
4 el vers gemaakte pesto
Voor de lichtroze variant:
1 potje Philadelphia roomkaas
2 plakken gekookte ham
3 schijfjes ananas
2 el fijngesneden bieslook
2 el gedroogde ajuin
Voor de versiering: 
Een handvol witte amandelen
Een handvol bruine amandelen
4 takjes rozemarijn
10 cranberries
2 el suiker
Een assortiment van toastjes en aperokoekjes
Een mooi groot bord
Hoe ga je te werk?
Maak eerst de spreads. 
Voor de groene variant meng je de roomkaas met de pesto.
Voor de lichtroze variant snij je de ham en de ananasblokjes fijn. Voeg de roomkaas toe en mix tot een glad mengsel. Meng er nadien de bieslook en de uicrunch door.
Neem een groot bord en leg de spreads in een vorm van een denappel op het bord. 
Decoreer nadien met de amandelen en werk onderaan af met de takjes rozemarijn en de gesuikerde cranberries. Serveer met lekker veel toastjes. #kerstmis #aperotime #aperitief #feestdagen #philadelphia #creamcheese #belgianblogger

Win Win Woensdag…..Win een heerlijke box met de
Win Win Woensdag…..Win een heerlijke box met de allerbeste brownies van de Denderstreek en ver daarbuiten. 
Nu Tafelklap in een nieuw kleedje zit, is het tijd voor een leuke actie. Samen met Sylvianne, de geweldige madam van @petitbertcookies geef ik twee abnormaal lekkere brownieboxen weg. 

Hoe doe je mee? 
1. ❤️Volg @tafelklap en @petitbertcookies en like deze post. 
2.🍫Tag in een reactie op deze post twee andere zoetekauwen met wie je deze box wil delen. 
3.🍭Wil je extra kans maken? Deel deze post in jouw stories en tag @tafelklap en @petitbertcookies 

Mijn tip / favoriet?  Ideaal voor echte cookiemonsters 🍪. De blondie met peanutbutter en veenbessen https://petitbert.be/product/blondie-met-veenbessen/

Deze wedstrijd loopt tot 1 maart 2021, de winnaars worden persoonlijk via dm verwittigd en krijgen een hun browniebox lekker thuisgeleverd. Deze giveaway is niet gesponsord, uitgeschreven door of geassocieerd met Instagram Inc. #brownies #giveaway #denderstreek #online #bakery #artisanaal #foodblogger #belgianblogger

In t leven moet je er altijd beste van maken. Focu
In t leven moet je er altijd beste van maken. Focussen op wat kan en daar iets origineels mee doen. Gisteren nam mijn foodie partner in crime Caroline van @avocadovandeduivel mij mee op een geweldige take out-tour. Het werd een lang en  lekker klapken zonder tafel weliswaar maar met veel lekkers en leuke ontmoetingen. Deze adresjes kan ik je alvast aanbevelen om even halt te houden; @mico_and_jon, @butchersstore, @cuoredipugliantwerp, @eatmyoester_antwerp, @milad_ice_cream, @mossantwerp, @restaurant_signatuur. Voor de shoppers onder jullie zijn er ook leuke winkeltjes in de buurt🥰. #antwerp #coronaproof #foodtour #belgianblogger #antwerpenzuid #takeout #takeawayfood #goedeadresjes

Weet je waar ik nu goesting in heb? Ja in n 🧇,
Weet je waar ik nu goesting in heb? Ja in n 🧇, n 🥞 en n goeie ☕️. Maar vooral om simpelweg eens op café te kunnen gaan en lang te blijven plakken. Man man mijn horecaspieren zijn bijna helemaal afgestorven😤. #thelockdownlife #terrasjedoen #supportyourlocal #supportyourlocals #reddehoreca #foodblogger #belgianblogger

Ooit hadden wij dorstige donderdag…#café #beer
Ooit hadden wij dorstige donderdag...#café #beer #opcafe #streekbier #denderstreek #bier #reddehoreca #pub


Menu
  • Home
  • Over Tafelklap
  • Recepten
    • Apero
    • Comfort food
    • Brood
    • Dessert
    • Feestvoer
    • Gezelligheidsschotels
    • Kookboeken
    • Midden-Oosten
    • Taart
    • Veggie
    • Vlaamse klassiekers
    • Vlees
  • Leuke adresjes
    • Antwerpen
    • Bakkers
    • Beenhouwers
    • Brussel
    • Cafés
    • Denderstreek
    • Foodietrips
    • Gent
    • Koffiebars
    • Restaurants
    • Take Away
  • Buitenleven
    • Barbecue
    • Beestjes
    • Do it yourself
    • Eindejaarsvraagjes
    • Feestjes
    • Mijn leven zoals het is
    • Moestuin
  • Facebook
  • Instagram
  • Contact
  • Search
Tafelklap
Kom binnen en zet u!
  • Home
  • Over Tafelklap
  • Recepten
    • Apero
    • Comfort food
    • Brood
    • Dessert
    • Feestvoer
    • Gezelligheidsschotels
    • Kookboeken
    • Midden-Oosten
    • Taart
    • Veggie
    • Vlaamse klassiekers
    • Vlees
  • Leuke adresjes
    • Antwerpen
    • Bakkers
    • Beenhouwers
    • Brussel
    • Cafés
    • Denderstreek
    • Foodietrips
    • Gent
    • Koffiebars
    • Restaurants
    • Take Away
  • Buitenleven
    • Barbecue
    • Beestjes
    • Do it yourself
    • Eindejaarsvraagjes
    • Feestjes
    • Mijn leven zoals het is
    • Moestuin

Privacybeleid

PRIVACYBELEID

Anniek Chiau- Tafelklap verwerkt persoonsgegevens overeenkomstig deze privacyverklaring. Voor verdere informatie, vragen of opmerkingen omtrent ons privacy beleid, kunt u terecht Anniek op anniek@tafelklap.be

Verwerkingsdoeleinden

Anniek Chiau- Tafelklap verzamelt en verwerkt de persoonsgegevens van klanten voor klanten- en orderbeheer (o.a. klantenadministratie, opvolgen van bestellingen/leveringen, facturatie, opvolgen van de solvabiliteit, profilering en het verzenden van marketing en gepersonaliseerde reclame). 

Rechtsgrond(en) van de verwerking

Persoonsgegevens worden verwerkt op basis van artikel 6.1. (a) toestemming (b) (noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst), van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

[In zoverre de verwerking van de persoonsgegevens plaatsvindt op basis van artikel 6.1. a) (toestemming), heeft de klant steeds het recht om de gegeven toestemming terug in te trekken.]

Overmaken aan derden

Indien dit noodzakelijk is ter verwezenlijking van de vooropgestelde doeleinden, zullen de persoonsgegevens van de klant worden gedeeld met andere vennootschappen binnen de Europese Economische Ruimte die rechtstreeks of onrechtstreeks met Anniek Chiau- Tafelklap verbonden zijn of met enige andere partner van Anniek Chiau- Tafelklap ;

Anniek Chiau- Tafelklap garandeert dat deze ontvangers de nodige technische en organisatorische maatregelen zullen nemen ter bescherming van de persoonsgegevens. 

Bewaarperiode

De persoonsgegevens verwerkt voor klantenbeheer zullen worden bewaard gedurende de termijn die noodzakelijk is om aan de wettelijke vereisten te voldoen (onder andere op het gebied van boekhouding). 

Recht van inzage, verbetering, wissing, beperking, bezwaar en overdraagbaarheid van persoonsgegevens 

De klant heeft te allen tijde recht op inzage van zijn persoonsgegevens en kan ze (laten) verbeteren indien ze onjuist of onvolledig zijn, ze laten verwijderen, de verwerking ervan laten beperken en bezwaar te maken tegen de verwerking van hem betreffende persoonsgegevens op basis van artikel 6.1 (f), met inbegrip van profilering op basis van die bepalingen.

Bovendien, heeft de klant het recht om een kopie (in een gestructureerde, gangbare en machinaal leesbare vorm) van zijn persoonsgegevens te bekomen en de persoonsgegevens te laten doorsturen naar een andere vennootschap. 

Teneinde bovenvermelde rechten uit te oefenen, wordt de klant gevraagd om:

  • zelf de instellingen van zijn klantenaccount aan te passen; en/of 
  • een e-mail te verzenden naar het volgende e-mailadres: anniek@tafelklap.be;

Direct marketing

De klant heeft het recht zich kosteloos te verzetten tegen elke verwerking van zijn persoonsgegevens met het oog op direct marketing. 

Klacht

De Klant beschikt over het recht om een klacht in te dienen bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (Drukpersstraat 35, 1000 Brussel – commission@privacycommission.be).

wil je klappen over ...

  • Recepten
    Recepten
  • Leuke Adresjes
    Leuke Adresjes
  • Buitenleven
    Buitenleven

ontdek

  • recepten
  • Leuke adresjes
  • Buitenleven

VOLG

  • Facebook
  • Instagram
  • Home
  • contact
  • Privacy
Theme by EmPress

Wat zoek je?

X Close
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Save