Menu
  • Home
  • Over Tafelklap
  • Recepten
    • Apero
    • Comfort food
    • Brood
    • Dessert
    • Feestvoer
    • Gezelligheidsschotels
    • Kookboeken
    • Midden-Oosten
    • Taart
    • Veggie
    • Vlaamse klassiekers
    • Vlees
  • Leuke adresjes
    • Antwerpen
    • Bakkers
    • Beenhouwers
    • Brussel
    • Cafés
    • Denderstreek
    • Foodietrips
    • Gent
    • Koffiebars
    • Restaurants
    • Take Away
  • Buitenleven
    • Barbecue
    • Beestjes
    • Do it yourself
    • Eindejaarsvraagjes
    • Feestjes
    • Mijn leven zoals het is
    • Moestuin
  • Home
  • Over Tafelklap
  • Recepten
    • Apero
    • Comfort food
    • Brood
    • Dessert
    • Feestvoer
    • Gezelligheidsschotels
    • Kookboeken
    • Midden-Oosten
    • Taart
    • Veggie
    • Vlaamse klassiekers
    • Vlees
  • Leuke adresjes
    • Antwerpen
    • Bakkers
    • Beenhouwers
    • Brussel
    • Cafés
    • Denderstreek
    • Foodietrips
    • Gent
    • Koffiebars
    • Restaurants
    • Take Away
  • Buitenleven
    • Barbecue
    • Beestjes
    • Do it yourself
    • Eindejaarsvraagjes
    • Feestjes
    • Mijn leven zoals het is
    • Moestuin
  • Search
Skip to content

Koken voor mij is : een creatief antwoord op goest
Koken voor mij is : een creatief antwoord op goesting, iets onverwachts doen met een simpel ingrediënt en je redden met wat je in huis hebt. Dit schoon talloorke was dat allemaal. Ik had zin in krokant spek, er waren nog wat patatjes en sla om te verwerken en die laatste portie kersensaus moest dringend op.  En wat is koken voor jou? #schoontalloorke #tafelklap #spek #recept #frigokoken #kersen #belgianblogger #foodblogger

Fijne 🌞dag van de modder🐷 tjes #boerenleven
Fijne 🌞dag van de modder🐷 tjes #boerenleven #donkeylove #ezel #ninove #denboerenbuiten #buitenleven #tafelklap

Win Win Woensdag…..Win een heerlijke box met de
Win Win Woensdag…..Win een heerlijke box met de allerbeste brownies van de Denderstreek en ver daarbuiten. 
Nu Tafelklap in een nieuw kleedje zit, is het tijd voor een leuke actie. Samen met Sylvianne, de geweldige madam van @petitbertcookies geef ik twee abnormaal lekkere brownieboxen weg. 

Hoe doe je mee? 
1. ❤️Volg @tafelklap en @petitbertcookies en like deze post. 
2.🍫Tag in een reactie op deze post twee andere zoetekauwen met wie je deze box wil delen. 
3.🍭Wil je extra kans maken? Deel deze post in jouw stories en tag @tafelklap en @petitbertcookies 

Mijn tip / favoriet?  Ideaal voor echte cookiemonsters 🍪. De blondie met peanutbutter en veenbessen https://petitbert.be/product/blondie-met-veenbessen/

Deze wedstrijd loopt tot 1 maart 2021, de winnaars worden persoonlijk via dm verwittigd en krijgen een hun browniebox lekker thuisgeleverd. Deze giveaway is niet gesponsord, uitgeschreven door of geassocieerd met Instagram Inc. #brownies #giveaway #denderstreek #online #bakery #artisanaal #foodblogger #belgianblogger

Yihaa…de nieuwe website van Tafelklap staat onli
Yihaa...de nieuwe website van Tafelklap staat online🥳. De voorbije weken hebben wij stevig gewerkt aan een nieuwe façade 🏠. De blogposts van de voorbije tien jaar werden netjes in categorieën gestopt. Zo wordt het jou nog makkelijker om recepten, adresjes en handige tips over het buitenleven terug te vinden.  Merci Mijnheer De Webmaster voor de assistentie.  Meer dan ooit tevoren wil ik jullie met Tafelklap het gevoel geven dat je met mij aan tafel zit. Ronduit vertellen of ‘klappen’ over ‘t gezellige buitenleven is wat graag voor jou blijf doen. Veel leesplezier😘. Laat gerust weten wat je ervan vindt. Fijne ☀️dag! #tafelklap #bloggen #nieuwbegin #belgianblogger #foodblogger #denderstreek #passie #etenendrinken #schoontalloorkes

Tijd voor een schoon talloorke. Uit het mooie Berl
Tijd voor een schoon talloorke. Uit het mooie Berlijn deze keer waar je beste schnitzels en spatzle kon eten....Bis bald 😘#schoontalloorkes #tafelklap #foodblogger #foodietrip #berlin #berlijn #citytrip #heimwee #foodie #berlincity

Uitleggen, mannekes tekenen en flatbread uitrollen
Uitleggen, mannekes tekenen en flatbread uitrollen, da’s wat ik graag en liefst met lekker veel volk doe. Gisteren vierden wij samen met de buren Valentijn en carnaval. Elk apart in zijn eigen keuken maar ook gezellig samen hadden wij ons coronaproof-burenfeestje. Bedankt lieve buren🥰 voor jullie enthousiaste deelname😍. Het smaakt naar meer (echte) burenfeestjes. #kookworkshop #burenfeestje #mijnburenzijndebeste #denboerenbuiten #ninove #creatief #belgianblogger #foodblogger

Na de stoet op t meeleken zittn en smaabollen eten
Na de stoet op t meeleken zittn en smaabollen eten, da waren toch nog eens tijden. Wat missen wij @smoutebollenvincentdelforge 😘. #sweetmemories #smaabollen #aalst #aalstcarnaval #aalstvergeetjenooit #tradities #foodblogger #belgianblogger #denderstreek #delforge #smoutebollen #oliebollen #familie #kleinekindjeswordengroot #visitaalst

Een hongerken in Brussel? Da’s afstappen in Brus
Een hongerken in Brussel? Da’s afstappen in Brussel-Zuid en doorstappen naar het culinaire Eldorado van onze hoofdstad. Zo ergens tussen Sint-Gillis en Elsene raad ik je deze food/take out tour aan. Start met een bezoekje aan @monboulengier. Ga vervolgens een klapken doen met de sympathieke dame van @chouconut en ontdek hoe zij de choux heruitvinden. Stap verder richting Parvis de Saint-Gillis. Eet een echte ‘ceviche’ bij @saborlatinoresto en ga ‘foodshoppen’ bij @lepetitmercadobxl . Zet je nadien schrap voor de ode aan de echte Belgische keuken @fernand_obb . Maak een moeilijke keuze : garnaalkroketten of n pistolet met gehakt. Neem er ook hun huisgerookte zalm en homemade pastrami mee. Laat tot slot even je eten zakken, verken de mooie buurt en stap richting dé culinaire hotspot van het moment @ramboburger . Geniet van één van hun fantastische smashed burgers. Deel hem zeker niet met je wandelgenoot want het is zo’n smaaksensatie, hé @avocadovandeduivel. De calorieën van deze wandeling heb ik niet geteld, de stappen wel en die maakten veel goed. #foodtour #foodblogger #sintgillis #saintgilles #takeoutfood #ramboburger #elsene #pastramisandwich  #fernandobb #foodtours

Ik blijf in mijn kot. #berekoud #sneeuw #donkey #f
Ik blijf in mijn kot. #berekoud #sneeuw #donkey #foodblogger #boerenbuitenleven #begianblogger #donkeysofinstagram

Ooit hadden wij dorstige donderdag…#café #beer
Ooit hadden wij dorstige donderdag...#café #beer #opcafe #streekbier #denderstreek #bier #reddehoreca #pub


Menu
  • Home
  • Over Tafelklap
  • Recepten
    • Apero
    • Comfort food
    • Brood
    • Dessert
    • Feestvoer
    • Gezelligheidsschotels
    • Kookboeken
    • Midden-Oosten
    • Taart
    • Veggie
    • Vlaamse klassiekers
    • Vlees
  • Leuke adresjes
    • Antwerpen
    • Bakkers
    • Beenhouwers
    • Brussel
    • Cafés
    • Denderstreek
    • Foodietrips
    • Gent
    • Koffiebars
    • Restaurants
    • Take Away
  • Buitenleven
    • Barbecue
    • Beestjes
    • Do it yourself
    • Eindejaarsvraagjes
    • Feestjes
    • Mijn leven zoals het is
    • Moestuin
  • Facebook
  • Instagram
  • Contact
  • Search
Tafelklap
Kom binnen en zet u!
  • Home
  • Over Tafelklap
  • Recepten
    • Apero
    • Comfort food
    • Brood
    • Dessert
    • Feestvoer
    • Gezelligheidsschotels
    • Kookboeken
    • Midden-Oosten
    • Taart
    • Veggie
    • Vlaamse klassiekers
    • Vlees
  • Leuke adresjes
    • Antwerpen
    • Bakkers
    • Beenhouwers
    • Brussel
    • Cafés
    • Denderstreek
    • Foodietrips
    • Gent
    • Koffiebars
    • Restaurants
    • Take Away
  • Buitenleven
    • Barbecue
    • Beestjes
    • Do it yourself
    • Eindejaarsvraagjes
    • Feestjes
    • Mijn leven zoals het is
    • Moestuin

Recepten

  • Take out-tour in Sint-Gillis24/02/2021
    Heb je een hongerke of wil je gewoon eens uit jouw kot, neem dan de trein richting Brussel. Stap af in Brussel – Zuid en wandel richting Hallepoort. Daar, in het culinaire eldorado van onze hoofdstad start jouw smakelijke wandeling….. De eerste verplichte stop (als de wachtrij het toelaat) is…
  • Hoe overleef je als foodie de lockdown?07/02/2021
    Met deze 7 tips red je ’t wel : Doe mee aan de kookboekenchallenge, sla de kookboeken die je in huis hebt open en probeer zoveel mogelijk nieuwe recepten uit. Ik was goed begonnen en hield het 11 dagen aan één stuk vol. Helaas gooit de drukke werkagenda roet in…
  • Petit Beurre-taart05/02/2021
    Je hebt verzoekplaatjes én verzoekreceptjes. Tegenwoordig passeren de laatste hier vaak de revue. Eén ding hebben ze gemeen : een leuke, smakelijke herinnering aan een tijd zonder dat rare virus. Deze koekjestaart katapulteert mij recht naar de tijd van Merlina en Kameleon, mijn kindertijd dus. Bricoleren in de keuken en…
  • Take-out tour in Antwerpen-Zuid03/02/2021
    Meer dan 100 dagen geen cafeetje of restaurantje gedaan, het begint zwaar door te wegen. Wat mis ik de beleving, de gezellige babbels en het lekkere eten. Maar zoals altijd in het leven, moet je er het beste van maken, creatief zijn en doen wat kan en mag. Samen met…
  • Varkenskroontje in een zoutkorst01/02/2021
    Op zoek naar jouw ‘moment de gloire’ en de ultieme beloning na uren in de keuken? Probeer dan de techniek van bakken met een zoutkorst uit. Het is niet alleen spectaculair om te zien maar het geeft je stuk vlees of vis ook een unieke smaak. Met dit varkenskroontje zette…
  • Echte geutelingen31/01/2021
    Op zoek naar een leuke uitstap voorzien van een authentieke take away? Trek dan richting Elst (deelgemeente van Brakel), drop je auto aan de kerk en volg het mooie Geutelingenpad. Zoals in de Ronde van Vlaanderen gaat het bergje op en bergje af en zijn heuveltjes echte kuitenbijters. Maar weet…
  • Zoet brood met rozemarijn en pijnboompitten20/01/2021
    Tegenwoordig ben ik wat vaker in een bakkersbui. Met het uitzoeken van een leuk recept heb ik al mijn eerste klein gelukje. Vervolgens smijt ik mij volledig in de keuken en vliegt de bloem letterlijk in het rond. Om dan nog maar te zwijgen van mijn ongeduld om de oven…
  • Zo lukt zuurdesembrood wel14/01/2021
    Het heeft bloem, zweet en veel bakkerstranen gekost maar ik ben er bijna. Ik kan zonder te stoefen een deftig zuurdesembrood bakken. Zo ééntje dat je serveert bij het aperitief en meteen verslonden wordt. Het is een lange weg geweest. Ik las recepten, volgde een workshop en experimenteerde met wisselend…
  • Meer doen met hummus09/01/2021
    Bij het aperitief heb je het goddelijke goedje wellicht al geserveerd. Maar wist je dat hummus ook de basis kan zijn van een complete maaltijd? Neem nu het bordje Tel Aviv dat ik recent publiceerde of deze ‘loaded’ variant die nu graag met jullie deel. Huisgemaakte hummus op basis van…
  • Voor u gelezen : Big Mamma’s Cucina Popolare06/01/2021
    Het is en blijft een kunst om een restaurantbeleving te vertalen in een boek. De mannen van Big Mamma (een creatieve restaurantgroep met fantastische restaurants in wereldsteden als Londen, Parijs én Rijsel) zijn er meesters in.  In hun nieuwste creatie ‘Big Mamma’s Cucina Popolare’ trakteren ze je op maar liefst…
Instagram

wil je klappen over ...

  • Recepten
    Recepten
  • Leuke Adresjes
    Leuke Adresjes
  • Buitenleven
    Buitenleven

ontdek

  • recepten
  • Leuke adresjes
  • Buitenleven

VOLG

  • Facebook
  • Instagram
  • Home
  • contact
  • Privacy
Theme by EmPress

Wat zoek je?

X Close
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Save